Avisbref

screen-snaper-image

Släktforskning är något av detektivarbete. Här är en text som jag jobbar med just nu, det handlar som ni kanske kan förstå om Anna Jönsdotter och hennes komplicerade liv som ensamstående och fattig hustru i slutet på 1800 talet. Maken Per Olsson hade straxt efter vigseln gått till sjöss och återkom inte. Hon levde under 15 år på det sättet och födde under tiden fyra barn. Anna J och Per O är mormor Olgas farmor och farfar. Jag är inte färdig med texten o tar gärna emot hjälp.

Avisbrev ankommit med från Pastor Ahlgren i Gammalstorp?? den 10 febr 1881 med? tecknad dopattest av den 20 sept 1880++++++++++++++++++++ efterlyst Häradsrättens kungörelse uppläst den 20/3? 80, ++ frågan om skilsmässa ännu inte avgjord

3 svar på ”Avisbref

  1. Men hur kan Per O vara Olgas farfar? Eller var hon det enda barn de fick? Eller räknas alla fyra som hans för att hon var gift med honom?

  2. Om du kollar på geni så ser du att Olgas far heter Per Syd och att Per Syds far heter Per O. Per S är enda barnet till paret Per O och AnnaJ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *