Begravning.

Den 8 december begravs min äldste morbror, Ove. För mig är det både glädje och sorg, Ove fick ett rikt och långt liv.

Sen är det bara Pelle o Göran kvar av mammas ursprungligen 9 syskon.

När man släktforskar får men en speciell relation till tid, man rör sig snabbt över generationer av släktingar. Nu har jag en känsla av att min egen tid också bara är en av dessa generationer, och så är det ju. Misstolka mig inte, jag menar inte att mitt eget liv går för fort, utan att varje generation i min antavla rymmer så oerhört mycket som jag är intresserad av.

Jag är nybliven pensionär, men var finns den tid, jag vill ha? Jag vill åka ner till Sölvesborg och delta i Oves begravning. Jag har nästan bestämt mig för att göra det och också kombinera resan så att jag åker till Landsarkivet i Lund. Att resa ensam lång väg är inte kul, men jag har upptäckt att det finns fungerande tågförbindelser. Och det finns mobilt bredband. Jag kan använda restiden.

I Lund ska jag beställa fram handlingar från Kristianstads fästning där min FMFFMF, soldaten Petter Dahl vistades under åren 1806 – 1813. Jag ska också beställa fram handlingar från kronohäktet i Karlshamn där MMFM och hennes farbror vistades åren 1873 -75. Var fanns MMF (Per Söderlund) under de åren, jag hoppas att sockenprotokoll från Gammalstorp kan ge svar. Tack Birgitta Eng för tipset.

2 svar på ”Begravning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.