Tillbaka!

Så länge sedan är det som jag skrev i min blogg! Det är nästan ett år! Jag ska bespara er mina ursäkter och förklaringar!

Som ni förstår så har det varit nästan lika illa med min släktforskning men nu hoppas jag att den ska ta fart igen.

För några veckor sedan gjorde jag en snabbvända till Sölvesborg.

Jag besökte stadsarkivet, hade flera frågor om Anna Jönsdotters Per (mormor Olgas far), var vistades han 1873-1874 (när AJ satt i fängelse). Jag hittade heller inget svar på frågan om var Johan Fredrik Carlsson (morfar Rudolfs far), vistades år 1900 och framåt. Det jag fann kan tyckas vara torftigt men det var 2 noteringar i Gammalstorps sockens fattigkassa. År1871 den 18 april besökte Anna Jönsdotter förtroendemannen och fick som det heter: på eget bepröfvande 1kr i fattighjälp, även den 10 december samma år var Anna Jönsdotter i Målen där och fick på eget b:pr: 1kr.

Det här med 1kr är intressant, trots att Anna hade två barn att försörja (och maken försvunnen sedan 14 dagar efter bröllopet fem år tidigare) fick hon bara 1kr, de flesta andra fick 2 eller flera kr.

Nästa dag hade jag tänkt hyra bil men min kusin Folke erbjöd sig och körde och guidade mig i Gammalstorp och Siretorp, jag börjar få lite kläm på geografin tex hur nära det är mellan Folkes uppväxtgård och båtsmanstorpet där Per och Nilla bodde. Jag ser också den här gången flera av de båtsmanstorp som finns på den sydvästra delen av Listerlandet. Tack Folke, det blev en för mig mycket givande dag.

Folke och jag besöker också kusin Bengt på hans arbetsplats, det var intressant även om den hembygdsföreningen ju rör grannsocknarna. Tack Bengt för besöket.

Jag hinner också snabbt besöka Oves Marta som plågas av värk innan jag reser hem igen. Tack till kusin Per som körde mig till stationen.

Men, jag träffade ju också ännu en kusin, Camilla helt apropå vid järnvägsstationen, hon lovade att komplettera vårt släkträd med Nisses familjer.

Jag hoppas återkomma relativt snart och berätta om Carl Mård, mannen som gett namnet till Carlsasläkten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.